Het universum,
de filosofie.

Vlakbij La Maison de Chestret ligt place de Bronckart, een waar juweel van de Luikse architectuur. De gebouwen in verschillende stijlen zijn geklasseerd als erfgoed en bewaren nog veel geheimen. Op dit plein lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Hier hebben diverse historische figuren hun stempel op de Belgische geschiedenis gedrukt. La Maison de Chestret ontleent haar naam aan een vrouw die zich wist te bevrijden van het juk van de adel: Léonie de Waha de Chestret. Dankzij haar strijd voor onderwijs voor vrouwen is deze filantrope een echte legende geworden. Dankzij haar strijd voor onderwijs voor vrouwen is deze filantrope een echte legende geworden.

De grootste denkers en liberalen van Luik waren vaak in deze wijk te vinden. De buurt barst dan ook van de verhalen en is een heus interactief kunstwerk.

Aurore liet zich erdoor inspireren en bouwde verder op dit kunstidee. Ze werkte een nieuw, nog interactiever project uit: overnachten in een kunstgalerij met de mogelijkheid om de mooiste voorwerpen uit de flats te kopen.

De aangeboden voorwerpen :
schrijf een nieuwe pagina in de geschiedenis

La Maison de Chestret is veel meer dan een oase van rust in hartje Luik, maar biedt een uniek concept aan.

Hier is de inrichting geen detail, ze gaat met alle aandacht lopen.

Je verblijft tussen zeldzame voorwerpen uit de periode van de achttiende tot de eenentwintigste eeuw, die wachten tot jij ze een nieuwe bestemming geeft.

Via dit bijzondere Luikse hotel kun je unieke antieke meubelstukken op de kop tikken en die je woning extra stijl en klasse geven.

Wil je een van deze verzamelstukken kopen ? Dat kan heel eenvoudig : spreek Aurore erover aan of koop het via de e-shop.

Zodra Aurore weet dat je het wenst te kopen, zal zij het voorwerp zorgvuldig verpakken en binnen een termijn van drie dagen leveren.

De verkochte stukken worden zo snel mogelijk vervangen.

Wacht daarom niet te lang om te beslissen !

De waarden.

Als antiekexperte komt Aurore dagelijks in aanraking met waardevolle voorwerpen met een eigen verhaal. Sommige van die objecten zijn eeuwenoud, andere zijn het resultaat van verloren gegaan vakmanschap, maar altijd hebben ze de tand des tijds weten te doorstaan. Aurore waakt over haar schatten en probeert ze nieuw leven in te blazen... maar gelukkig staat ze er niet alleen voor !

Samen met Pascal, die hedendaagse kunst verzamelt, geeft ze deze waardevolle voorwerpen een veilige plek. Beiden vertellen je met veel plezier anekdotes en weetjes over de tentoongestelde stukken. Houd je ochtend maar vrij, want je gastvrouw en -heer kunnen hier uren gepassioneerd over praten !

Dormir dans une galerie d’art

Wie zijn wij ?

Wie schuilt er achter La Maison de Chestret ?
Ontdek het vrijgevochten en ambitieuze temperament van je gastvrouw en -heer aan de hand van deze beschrijvingen.

Zo omschrijft Pascal zijn Aurore...

Aurore is een talentvolle vrouw die elke dag weer kracht put uit haar vele projecten. Haar onstilbare honger naar kennis, haar ongebreidelde passie voor unieke voorwerpen en haar onvoorwaardelijke liefde voor zoete lekkernijen vormen de basis van haar enthousiaste en gulle persoonlijkheid.

Aurore is een levensgenieter in hart en nieren en kan niet weerstaan aan een reep pure chocolade of een lekker gebakje... Ze bruist van de ideeën en staat altijd klaar om de mouwen op te stropen en een nieuw avontuur aan te gaan !

Wanneer Aurore aan Pascal denkt...

Pascal houdt van het goede leven en zoekt plezier in alles wat hij doet. Hij leeft voor de eenvoudige, dagdagelijkse geneugten :
een kop zwarte koffie, Engelse rock, een bord gnocchi dat met liefde door Aurore is bereid of een goede fles wijn. Hij leidt zijn leven zoals hij dat wil.

Pascal is van nature erg opmerkzaam en heeft het vermogen om een bubbel van welzijn en comfort om zich heen te creëren. Hij is een attente gastheer en zorgt er altijd voor dat zijn gasten met geweldige herinneringen weer naar huis gaan.

Do Not Track détecté