Flats in het centrum van de Vurige Stede...

Luik, dat ook wel de "Vurige Stede" wordt genoemd, barst van de activiteiten en culturele bezienswaardigheden. De stad staat bekend om haar typische gerechten zoals Luikse balletjes, Luikse koffie, Luikse wafels en Luikse stroop. Ze weet iedereen te fascineren en laat je delen in haar verleden. Maak je op voor een unieke uitstap: geef je nieuwsgierigheid de vrije teugel en ontdek het erfgoed van deze mooie streek.

La Maison de Chestret is ideaal gelegen : vlak bij het centrum en toch niet te dicht bij de drukte van de uitgaanswijk Le Carré of van de festiviteiten van 15 augustus in Outremeuse. Wil je daar toch graag een kijkje gaan nemen ? Dan kan je na amper tien minuutjes wandelen de feestvreugde van de Luikenaars al opsnuiven.

Vertrek op een artistieke reis.

Luik is een bron van cultuur. In elke wijk vind je prestigieuze musea met uiteenlopende thema's. Zo is er het Grand Curtius met zijn uitgebreide kunst- en geschiedeniscollecties of het Musée de la Boverie, dat de permanente collectie van het Musée des Beaux-Arts tentoonstelt. Operaliefhebbers kunnen beroemde composities (her)ontdekken in de Opéra Royal de Liège of nieuwe voorstellingen bijwonen in het Théâtre de Liège.

Kruip in de huid van een echte Luikenaar...

... en leef lokaal ! Luikenaars houden van feestvieren en genieten van de kleine dingen in het leven. Ze beginnen hun dag steevast met een kop koffie in de plaatselijke bistro en genieten met volle teugen van die korte pauze. Op zonnige dagen kuieren ze door het Parc de la Boverie of bezoeken ze de serres van de jJardin botanique. Bij grillig weer passen Luikenaars zich vlot aan : ze shoppen , gaan naar de bioscoop , of wonen een voorstelling bij... … Aan het einde van de dag, maken ze zich klaar voor een avondje uit. Ze gaan op restaurant met vrienden, drinken cocktails op een terrasje en ontmoeten nieuwe mensen. Kom zelf ook de gezellige Luikse sfeer opsnuiven !

Reis terug in de tijd.

Ontdek de beste antiquairs en brocantes in Luik... en daarbuiten ! Als antiquair en verzamelaar van waardevolle voorwerpen kent Aurore alle goede adresjes. Ze neemt je mee naar prestigieuze kunst- en antiekbeurzen zoals de TEFAF in Maastricht of de BRAFA in Brussel. Reis je liever niet te ver? Struin dan door de lokale brocantes en markten. De Marché de la Batte is uitgegroeid tot een echt begrip, op zondag komen honderden handelaars er samen. Het is de plaats bij uitstek om verse kwaliteitsproducten te kopen. Als je op zoek bent naar meubels en diverse curiosa, is de brocante van Saint-Pholien iets voor jou: elke vrijdag op de Boulevard de la Constitution.

Houd je conditie op peil.

Voel je de behoefte om stoom af te blazen ? Trek je loopoutfit aan en ga joggen langs de Maas. Tijdens je tocht ontdek je vele monumenten, zoals het Aquarium-Museum of het Palais des Congrès. Er zijn verschillende routes, speciaal voor alle conditieniveaus. Aarzel niet om Aurore om tips te vragen.

Verwen jezelf met een welzijnsmoment.

Een vrije geest is een luxe. Kom tot rust, dankzij de vele vrijetijdsactiviteiten in de buurt. Op 600 meter van La Maison de Chestret, Louvrex Les Bains Louvrex Les Bains ontvangt je graag in zijn wellnesscentrum, waar de aangepaste behandelingen en privéspa je heerlijk laten relaxen. Zin in een verkwikkende duik ? Dan verwijst Aurore je graag door naar het zwembad van Jonfosse . Maak je wellnessprogramma compleet met traditionele Chinese massages in een van de centra aan de Rue des Guillemins. Op verzoek boekt Aurore je favoriete behandelingen ook ter plaatse. De kapper, visagiste, masseur, sportcoach… komen speciaal voor jouw naar La Maison de Chestret.

Gastronomische adresjes.

Luik is een waar culinair paradijs. Aan restaurants dus geen gebrek ! Laat je smaakpapillen prikkelen door de typische, lekkere en overvloedige gerechten, denk maar aan de traditionele Luikse balletjes in het Grand Café de la Gare. Of ontdek restaurants die je meenemen op een culinaire reis naar Italië - zoals de must-try Sottopiano - of naar meer exotische landen - bij Namasté India. Er is voor elk wat wils!

Do Not Track détecté